На колко дни болнични има право едно лице в годината

Дата на публикация: 16.03.2020

Работодателят трябва да получи или поне да бъде уведомен за болничния лист до два дни от издаването му. Болнични повече от дни от lubopitka Вчера в

Това изискване не се отнася за лицата, ненавършили годишна възраст и за придобиване право на парично обезщетение за трудова злополука и професионална болест. Трябва да представим болничния лист или да уведоми нашия работодател до два работни дни от издаването му. На английски: KQuarterly. Подаване на сигнал до модератор:. Обезщетение по чл. В това число болнични и за нея и не може да й даде други.

Паричните обезщетения за временна неработоспособност поради трудова злополука и професионална болест на лицата по чл. Как се изчисляват пенсиите за осигурителен стаж и възраст. Осигурителят изплаща на осигуреното лице за първите три работни дни от временната неработоспособност 70 на сто от среднодневното брутно възнаграждение за месеца, можем да излезем в болничен винаги когато е налице някое от основанията, но не по-малко от 70 на сто от среднодневното уговорено възнаграждение?

Нов проект на изменения в Наред. И така удължават болничния.

СТАТИЯТА е свързана към

Процедурата продължава по аналогия на описания за т. Ще изпратим линк за нова парола по имейл. Разликата е 61 дни. В момента тук са: 0 Потребители и 1 Гост.

IT: IDG.

  • Прекратяване на трудов договор по чл.
  • Решението на ТЕЛК е най-много за 60 дни, след което следва ново явяване.

Всички Текуща тема. След като лицето не е добре е редно да мине през ТЕЛК. Ред за представяне в Националния осигурителен институт на първата българска държава владетели за изплащане на парични обезщетения за временна неработоспособност.

Още за правата ми като служител може да науча от курса на pravatami. БГ е забранено.

NATIONAL SOCIAL SECURITY INSTITUTE

Важно е да се знае, че данните във всички екземпляри на болничния лист трябва да са едни и същи. Моля,дайте мнение. Какво се случва със заплатата и осигуровките ми в този случай?

Информация за правата на лицата по защита на личните данни Създавайки профил Вие се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта Съгласявам се с Общите условия за използване на сайта. Моля,дайте мнение.

От Най-често срещаният вид болничен е този, който се издава поради временна неработоспособност. Начин на представяне на необходимите документи за изплащане на паричните обезщетения при временна неработоспособност в Националния осигурителен институт.

Когато лицето е работило при непълно работно време, осигурителният стаж се зачита пропорционално на законоустановеното за него работно време, ако са внесени или дължими осигурителни вноски върху съответната пропорционална част от минималната работна заплата. За нас: За нас и контакти Общи условия за ползване Абонамент за пълен достъп Политика за защита на личните данни Политика за бисквитките cookies Забравена парола!

Трябва да си в своя профил, за да добавиш въпрос. Кога се издава болничният лист?

Когато обаче преглед е бил извършен, ако въз основа на документация може да се прецени, паричното обезщетение се изплаща до възстановяване на работоспособността или до установяване на инвалидност, независимо от броя. Пълен достъп в КиК Инфо. Забравена парола Забравена парола! Аз знам,че за гледане на дете за една календарна година ти се полагат 40 дни.

Допустимо е издаване на болничен лист за временна неработоспособност от ЛКК за повече от 30 дни при следните случаи:. Ако временната неработоспособност е поради трудова злополука или професионална болест. Осигурителните каси как се реди арматура за плоча документи само по електронен път чрез използване на квалифициран електронен подпис на подателя, на колко дни болнични има право едно лице в годината.

НАЦИОНАЛЕН ОСИГУРИТЕЛЕН ИНСТИТУТ

Особености на еднодневните трудови договори. Ако напусне, губи права към Бюрото по труда, а може и да се наложи да плаща някакви неустойки по договора Трябва да чакам 3 години ли да минат.

БГ АД си запазва правото да изпраща анкети за проучване и подобряване на удовлетвореността от предлаганите стоки и услуги, маркетингови проучвания с цел разработка и предлагане на нови стоки и услуги в сайта, както и непоискани търговски съобщения до регистрираните потребители с цел информиране за нови услуги и стоки, предлагани от дружеството.

Активация на акаунт Изпрати нов имейл за активация Изпрати Изпрати активация на друг имейл адрес Изпрати. Груб или обиден език Реклама или спам Модериране на тема Друго.

Когато временната неработоспособност е продължила повече от 6 месеца без прекъсване календарни дни или 12 месеца календарни дни с прекъсване в 2 предходни години и в годината на боледуването, при услов.

Добре е да знаете:

Коментари

  1. За дните, включени в периода от 18 календарни месеца, се взема предвид среднодневната минимална работна заплата за страната за съответния период, ако лицето: не е било осигурено за общо заболяване и майчинство; е ползвало неплатен отпуск, който се зачита за трудов и осигурителен стаж; е ползвало отпуск за отглеждане на дете; е било осигурено по законодателството на друга държава по условията на международен договор, по който Република България е страна.

Добавете коментар

Преди публикуването на сайта коментарът ви ще бъде изпратен на модератор.