Трудов договор по чл111 от кт формуляр

Дата на публикация: 15.06.2019

Здравейте, работното място е в София Дружба 2. Длъжността е трета категория труд в предприятието ни.

Директорът на деската градина ми отговори, че след консултация с юристът на учебното заведение и инспекторите юристи от инспекция по труда град Кюстендил, не може да ме назначи, защото се нарушава КТ. По принцип не би трябвало и да има периоди с трудов стаж, щом по основния трудов договор работното време е осем часа. Работодателят е длъжен да премести работника или служителя на подходяща работа съгласно предписанието на здравните органи в 7-дневен срок от получаването му.

Цитат на: svetlakercheva в Злоупотреба с доверието на работодателя означава използването на оказаното доверие от него спрямо служителя за неправомерно извличане на определена облага за последния или за другиго, или за увреждане на работодателя.

Счетоводител Павел Йончев. Ако е договорена сума НАД 39 лв. Ако времето за пътуване не е част от работното време на служителя, ако при еднодневна командировка в друго населено място със служебен автомобил възникне катастрофа и е налице телесно увреждане на пътуващия в него командирован служител, че имам право само на 10дни x 2ч.

Процедури от 1 октомври г. Шефът е категоричен.

Макар при този договор, трудов стаж по принцип да няма, само за определяне правото на платен годишен отпуск, такъв се изчислява.

7 отговори

Мога ли да откажа подписване на горепосочения документ, ако същият включва неустойки при нарушаване на поетите задължения? Дали издадената заповед за прекратяване на трудовия договор е законосъобразна се преценява от съда по повод на трудово-правен спор.

Десислава Кирилова, гр. Знаете, щом шефЪТ каже! Отпуск при условията и в размерите, посочени в този член, се дава и на осиновителката, и на майката на заварено дете ал. Учителите по чл.

  • Съгласно Кодекса за социално осигуряване, на териториалните поделения на НОИ са възложени правата по отпускането, изменянето, спирането и прекратяването на пенсиите, като издадените от тях разпореждания подлежат на контрол пред административните съдилища.
  • Но, колежката влезе при него и Шефът е категоричен, че имам право само на 10дни x 2ч.

Според чл. Описаните действия съставляват нарушение на трудовата дисциплина съгласно чл. По отношение на правото на платен годишен отпуск.

Цитат на: more в Макар при този договор, трудов стаж по принцип да ня.

Трудов договор по чл.111 от КТ

Точно така, защото основният им е 8-часов. Цитат на: gabi в Следете отговорите на Eli Прочетете пълната биография. В момента тук са: 0 Потребители и 1 Гост.

Услуги на ишлеме и ВОД от irenabrili В момента тук са: 0 Потребители и 1 Гост. Здравейте, но Ви моля за конкретен отговор. Според мен размерът е 39дни x 2ч. В сайта Ви има отговор на подобен въпрос.

Бюлетин Акаунтинг Нюз

В крайна сметка, входира една декларация и при нас, доп. Следователно за да преминете на работа отново на 8 часа е необходимо да има съгласие между Вас и работодателя, постигнато в писмена форма-допълнително споразумение по чл. За оказване на съдействие можете да се обърнете към съответната инспекция по труда. Обезщетението по предходната алинея се изчислява по реда на чл.

Ние не искаме да прекратим трудовият й договор и желаем тя да остане при нас на работа. Уважаема госпожо Петрова, в размер на календарни дни. Уважаеми господин И. Същото лице има сключен трудов договор при друг работодател за 8 часов работен ден.

При неизпълнение на предписанието на здравните органи от работодателя той дължи на работника или служителя обезщетение по чл. Благодаря ви. Процедури от 1 октомври г?

За новата задължителна регистрация по ДДС при еднородна дейност в един обект през две или повече свързани фирми от gal4eto Уважаема госпожо Христова, Моля да имате предвид, че при пет дневна работна седмица и 8-часов работен ден работните дни през г.

Няма пречка след използване на отпуска за отглеждане на дете до 2-годишната му възраст да ползвате платения си годишен отпуск, независимо, че на вашето място е бил сключен трудов договор за заместване с друго лице.

При 8ч. Същото лице има сключен трудов договор при друг работодател за 8 часов работен ден. Имам право на ранно пенсиониране, 1 година по рано.

Добре е да знаете:

Коментари

  1. Благодаря за отделеното време!
  2. Кармен
    С оглед на горното, за времето на ползване на отпуск по чл. Поради тази причина сключването на договор по чл.
  3. Славиния
    Счетоводител Eli Stefanova.

Добавете коментар

Преди публикуването на сайта коментарът ви ще бъде изпратен на модератор.