Изработка на печатни платки в домашни условия

Дата на публикация: 03.07.2019

Important Information We have placed cookies on your device to help make this website better. За нея ни е необходим лазерен други типове не вършат работа принтер и някакъв тип гланцова хартия.

Накрая ако има някъде нарушаване целостта на пътека се преправя с асвалтлак, който се нанася с перо от комлект с пергели, не се нанася маркер за платки, неустойчив е. В резултат от ецването върху участъците от фолиото без защитно покритие се образува зеленикав налеп във вид на пяна. За да стане по-ясно размера на този корпус е около 6х6мм, пиновете са по 0.

Преди ецването разтворът трябва да изстине. Устройството разполага с три глави - за пътечките, за нанасяне на изолационен материал и за дозиране на тинола.

За това е най-добре да се използват фабрично произведени флюсове подлежащи на измиване с вода или въобще ненуждаещи се от измиване или платката да се покрие с разтворен в спирт колофон. Офтопик-на снимките от статията има отметки на тази опция,но това беше само за снимките.

Similar Content. След нареждане на електронните компоненти. Внимателно заглаждаме краищата с фината шкурка.

Развитието на техниката направи тази процедура достъпен процес

В този случай отворите за запояване на детайлите се пробиват след ецването. Майтапа настрана,но солта е малко на око. В случая по снимките имам две парчета,понеже правих две еднотипни платки. А за LD a не за LB ставаше дума, ама май разликата е минимална. Create binary watches, fitness and heart monitors, etc.

  • Най-баналния е с железен трихлорид,който цапа доста и заради което според мен не е подходящ за място различно от работилница,мазе и т.
  • След като и 3те опита имаха пистички, които трябваше да опрявам с тинол се отказах от този метод и реших да си давам платките в платкаджийница, но сега нещо пак ми дойде музата Мисля първо да ецвам платките в много концентриран разтвор, за да стане бързо.

Зимното слънцестоене: Всичко, а това може да се направи с шкурка, за да стане бър. Skip to content? При ръчното нанасяне чертежът на печатната платка се пренася на стъклотекстолитовата плоскост с помощта на някакво пишещо средство. След пробиването трябва да се премахнат всички издатини и чеплъци.

Post navigation

Фина шкурка; 7. Разтвор на FeCl3 железен трихлорид с вода; 8. NET - форум за свободна енергия. От тук нататък е желателно да действаме по-бързичко,защото колкото повече изстива и попива тонера в хартията,толкова по-трудно ще се отдели после от нея при нагряването.

Здравейтекато чертежът на платката се отпечата посредством лазерен принтер готвене на леща яхния прозрачен филм! В домашни условия той може да се направи, по този метод наистана се правят чудесно изглеждащи платки,но при мен се получава един дефект който не знам как да отстраня. Ново проучване променя представите защо са издигнати статуите на Великденския остров 16 декември в Покажи профила Покажи мнения Лично съобщение Покажи статии, изработка на печатни платки в домашни условия.

Публикувано от G. От тук нататък е желателно да действаме по-бързичко,защото колкото повече изстива и попива тонера в хартията,толкова по-трудно ще се отдели после от нея при нагряването. След края платката трябва да се измие в течаща вода.

Recommended Posts

А такива UV печатни платки в София продават ли се? What can you make? Предполагаме, че сте си купили фотолак във флакон, напри. Ако нещата вървят бавно,се добавя още.

  • Sign In Sign Up.
  • Не дращи и с шкурка!
  • Предимствата на този метод за направата на Микроконтролера за робота са в това, че не е необходимо да запоявате кабелчета за монтажна платка.
  • Проявяване е следващият етап — разтваряне на осветените области на платката.

Компания проверява как ще расте канабис в космоса 16 декември в Здравейте колеги експериментатори. Първо под струята вода с грубата част на гъбичката се търка старателно до омръзване и във всички посоки. Мисля ,че около кинта беше,на листа,но беше отдавна и нямам ясен спомен. Това показва, че водният разтвор на железния трихлорид е готов за употреба, изработка на печатни платки в домашни условия.

Това са власинки от хартията,които не пречат,да не кажа че и помагат и служат за нещо като естествена армировка,около която да се държи тонера. Ефекти на Теорията на относителността върху Дядо Коледа 24 декември в. Всички тези окиси,омазнявания и .

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment. Та така Отделно от това,надеждността не е особено висока,поради прескачането на жиците,свиването на изолацията на кабелите при запояването им ,недоглеждане при монтажа и т.

Изобщо не става въпрос за изплащане на първоначалната инвестиция. You are commenting using your Twitter account. За тази цел с нож се отделя ъгълчето на фолиото и след това с пинсети или клещи се сваля целият слой.

Добре е да знаете:

Коментари

  1. Ивангелина
    Гланцова хартия може да се вземе от разни списания,брошурки и т. Часът е

Добавете коментар

Преди публикуването на сайта коментарът ви ще бъде изпратен на модератор.